Ланска стихотворба за утрешниот Бадник

Додека мајка ми ги рола сармите
татко ми ги спрема алармите
да нема местења вечер
оти ќе ги фрлам по собата како кечер
почнува да мирише зелнико
па истреси го пепелнико
да те ебам у безделнико.
У тенџерето клокоте ќестен
да се надаме дека баднико нема да е местен
у кој и да се падне парата
секако сме дужни у пиварата
ама гледам нешто послужуват и урми
и се си мислам дека ќе има ујдурми
нека е за ногу години,
па да се опиеме како господини!!

Посетено 541 пати