Да си најдеш чојк…

Да си најдеш чојк…
Што ќе го насмејт срцето…
Оти лицето , секој мојт да го насмејт …
Чојк што ќе те пулит ..
Појќепати , не еднуш..
Што ќе те барат ко чораб загубен..
Да немојт без тебе нигде да заминет ..
И све ќе прајт , за да ти е полесно ..
Ќе се смејт со тебе ко поулавен..
Не оти му се смејт , туку тебе среќна да те гледат ..
А тој сиромав .. Му тежи тежина ..
Еден тон , ама тебе не те дават ..
Туку со двете очи те пулит ..
Оти знајт ..Со тебе и лепчето блажи ..
И солта соли..
Со тебе , што те опулил еднуш ..
И те бендисал за навек..
Е зато ..Се ќе прајт ..
За тебе срцето да ти се смејт ..
И ќе знајш .. Оти то се познава ..
То е поинаку ..
То е сакање .. Што велат Љубов ..
И ништо помалце …

Оливера Ширговска

Посетено 4.007 пати

https://animedao1.com/. AnimeDao provides you a free anime streaming platform with little to no Ads for better viewing experience.

AnimeDao Josee, the Tiger and the Fish

watch anime dub Dragon Ball Z (Dub)

Fairy Tail (Dub) Episode 170

TSUKIMICHI -Moonlit Fantasy-

animes online AnimeDao Attack on Titan Final Season (Dub)