Водич при купување велосипед

Дали купивте велосипед? Планирате ли? Прочитајте неколку практични совети пред да се подновите

kupuvanje-velosiped[dropcap]Д[/dropcap]лабочината на џебот и што сакаме да добиеме како можност најмногу го стеснуваат изборот при пазарење велосипед.

„Големината на велосипедот е многу важна како за удобност така и за безбедност при возењето.“

Денешните велосипеди се многу полесни за возење. Лесни, со значително поцврсти рамови, мазни и прецизни менувачи, цврсти и сигурни кочници… Овие карактеристики ги чинат велосипедите едноставни за користење, а истовремено мошне ефикасни возила. И ако земеме во предвид од колку малку делови се составени, цената и го надополниме со уживањето при возењето, тогаш купувањето велосипед е одлична работа.

Има многу видови на велосипеди, од вечно популарните “маунтајн бајк” до тенките и елегантни велосипеди што сме ги гледале на олимписките велодроми и меѓу нив еден куп други, БМХ, туринг, транспортни, тркачки, што како почетници сигурно би не довело во дилема кој е правиот велосипед за нас?

 

[button color=”#000″ background=”#9bc832″ size=”large” src=”http://pharmanews.mk/vodic-pri-kupuvanje-velosiped#mit_velosiped”]Видете го водичот и објаснувањето[/button]

Посетено 937 пати

Pharmanews.mk

Pharmanews.mk

Pharmanews.mk е портал кој обработува поширока тематика во доменот на медицина, фармација, исхрана и сл. и е наменет за широка публика која се интересира за своето здравје и исхрана со посебен фокус на медицинските работници.