Зголемената социјална помош и муабетот на дедо ми

Читам преска по патолошкиот тајмлајн:

”Трипати поголема социјална помош, како гарантиран минимален приход, за најголем дел од семејствата во социјален ризик, преквалификација и доквалификација на работоспособните приматели со цел да можат да се вратат на пазарот на труд и да излезат од сиромаштија, како и олеснување на пристапот до детски додаток, предвидува реформата на социјалниот систем што треба да почне да се применува од 1 јануари наредната година.”

Одма ме удри флеш од детството:

Шетаме со дедо ми и поминуваме од кај градскиот пазар каде што делат социјална помош. Го прашувам шо праат тие луѓе таму и шо чекаат. Ми одговори дека чекаат социјална помош. Го прашав шо е тоа социјална помош на што добив одговор од миљарда долари:

-Па тоа ти е синко последен траг од социјализмот и одредена количина на пари со која не можеш да преживееш, а па види чудо, не ти дозволува ни да рикнеш!

Посетено 232 пати

Website https://animetv.cc: Watch Chrono Crusade: Azmaria's Lessons animetv Episode 11 animes online

Paul Rusch: His Life and Dream (Dub) Episode Full

Watch Tokyo Ghoul: "Pinto" (Dub) Episode Full

animepahe :: okay-ish anime website

Knowyourmeme: https://knowyourmeme.com/users/gogoanimelol

Sites google: https://sites.google.com/view/animefreakws