ВОЗИ СИНЕ И УЧИ…НАМЕСТО ШКОЛСКА КЛУПА, ТОЧАК!

Училиште ги замени сите свои клупи со велосипеди

Училиштето кое ги замени сите свои клупи со велосипеди

Основно училиште во САД ги замени сите свои клупи со велосипеди, со тоа на своите ученици им овозвожи да возат додека читаат. Сметаат дека на тој начин не само што ги решаваат здравствени проблеми кои се последица на целодневното седење на столче во училишн клупа туку овој метод значително влијание врз подобриот ефект во учењето.

 

 

 

Посетено 568 пати

Мајка Ти и Татко Ти

Мајка Ти и Татко Ти

Следете не на Фејсбук!