Во животот секогаш мораш да знаеш да бидеш сам

Имав денес средба со прекрасна жена од свои седумдесетина, може и многу повеќе години. Влезе во кафиќ , си порача кафе и запали цигара.

Сосем сама, толку стара жена немам видено да си го пружи задоволството на пиење кафе во кафиќ, не само поради финансиите, туку кај нас тоа е категорија која не припаѓа таму.
Глетката ми беше толку невообичаена за нашите простори што морав да и пријдам и да и кажам дека ме воодушеви.

Ми рече, во животот секогаш мораш да знаеш да бидеш сам. Очекувањата на нашите предрасуди дека староста е добра само во друштво се нереални и многу неизвесни. Треба да уживаш во секој момент во кој можеш и староста не смее да е врзана со тоа што очекуваат другите од тебе, туку што ти можеш се уште да си пружиш себеси.
Долг период нема живеено во Македонија иако е оттука, мислам дека тоа е сосема јасно 🙂

Фејсбук статус: Татјана Стојановска

Посетено 2.107 пати

Мајка Ти и Татко Ти

Мајка Ти и Татко Ти

Следете не на Фејсбук!

https://animefreak1.com/. AnimeFreak #1 Site to watch thousands of dubbed and subbed anime episodes including Dragon Ball Super, Attack on Titan, Naruto Shippuden, One Piece

TSUKIMICHI -Moonlit Fantasy- Episode 7

TSUKIMICHI -Moonlit Fantasy- Episode 12

watch anime That Time I Got Reincarnated as a Slime Season 2 (Dub)

animefreaktv Kuro Gal ni Natta kara Shinyuu to shitemita.

watch anime free AnimeFreak So I'm a Spider, So What?