Вегета и кечап не се мешаат

[fblike]OLYMPUS DIGITAL CAMERA
24 пати повратив.
Некако многу ми се виде
па се јавив на Брза Помош за совет
„дечко ти да не си се дрогирал?“-ме прашува лекарката
„не се сеќавам, можда, бев камен пијан“
„а што пиеше?“
„една водка и една кока- кола“
„де бе, никој од тоа не се начукал“
„ама литро водка и литро кока кола…и неколку црнчиња“
„не те прашав за храна“
„црнчињата се пијачка, шатчиња“
„стварно, прв пат слушам..знам дека црнчиња се убиваат, силуваат
продаваат како робови и сл..ама дека се пијат?“
„и тоа докторке да видите, 21 век, што да ви кажам“
„добро, тоа разјаснивме, а што а јадеше? “
„јадев симит со вегета и кечап“
„од тоа ти е лошо, од кечапот..не се меша со вегета
Сега извади ги цревата од стомак, закачи ги на чешма,
и со млака вода убаво да ги измиеш“
Така направив, фино ги светнав и ги вратив во стомак
Ама едно црево ми остана вишок?!
Пак и’ се јавувам, и’ го кажувам проблемот
„добро види на декларацијата што пишува“
„каква декларација?“
„па на секое црево има декларација
како се вика, зошто служи,состав и сл“
„па пишува 12 палечно цр… така нешто“
„аха добро..ај ќе дојдам да ти го наместам“
„кај да дојдеш?“
„па кај тебе“
„што ти е ма, си имам јас женска“-и прекинав
Безобразна една, ме начека болен и одма да ми се пушта
Посетено 1.313 пати