ЗОРАН МИЛАВЕРА

utrinsko kafe baner CRN tenokKIMBO LOGO banner

zoran milavera
Зоран Милавера, продуцент и мултимедијален уметник

Кафе, НЕ…чај пијам, џинџер и мед измешани со фреш минт, а бидејќи не пушам веќе 6-ти ден, убаини. Ранобудник сум, станувањето е обично околу 5 часот наутро, и сликам одма, чим станам. додека ги памтам соновите, ако сум ги сонувал, ако не, сонувам разбуден, се уште во полусон со моето чајче кое веќе години наназад го заменува кафето.  По завршувањето на овој мој домашен ритуал, точакот и трка со елените накај студио,  чувствувајќи го chi-то, универзално како почнува да струи низ мене.

Пошто во “утринско кафе”  сефте ставате музика, често наутро ми текнува на Bill Withers –  LOVELY DAYYYYYYY

 

Посетено 515 пати

Мајка Ти и Татко Ти

Мајка Ти и Татко Ти

Следете не на Фејсбук!