Странецот и сармата

alber kami_majkatiitatkotiна денешен ден 1921, Алжир
…………………………………………..
Албер Ками – Мамо не можам више сарми да јадам,
сакам кроасан
Мајка му – ако не сакаш мрш во соба, цртај нешто
Тој – ама не знам да цртам мамо
Таа – па земи пишувај тогаш
Тој – добро мамо
…………………………………………….
Ете тоа се почетоците на еден од најславните светски писатели, А. Ками

Посетено 907 пати