Првата реклама за секс

Многу реклами, со цел да бидат што поуспешни, вклучуваат секс. Или се од отворен сексуалн карактер или дискретно алудираат на тоа. Поради тоа што одамна е познато дека сексот продава сè. Но, за прв пат е создадена реклама за самиот акт на секс, кој има за цел да ги охрабри луѓето да ги прошират своите хоризонтите кога станува збор за секс.

Користејќи само молив и острилка, уметник Матус Фрст во соработка со Институт за филм Митрополитен објасни дека сексот не треба да биде рутина. Различни сцени кои потсетуваат на различни сексуални преференци и колку е важно да се работи на тоа додека сексот не стане рутина.

[youtube height=”HEIGHT” width=”WIDTH”]https://www.youtube.com/watch?v=re-Cy_ZGZS4[/youtube]
‘Кога сексот станува рутина, потребно е да се смени нешто. Ова не е реклама за некој производ, бидејќи не можете да купите решение за некои проблеми. Почувствував дека понекогаш е потребно за луѓето да сменат нешто, да го сменат нивниот начин на размислување, според тоа, ова не е само реклама за секс, но исто така, се размислува, ‘рече Матус и заклучи прекрасна суштината:’ Зае*и рутина ‘.

Посетено 2.555 пати