Породи Мртва Ајкула Со Царски Рез

 Погледнете го видеото: Човекот породи мртва ајкула.
Неговиот инстинкт е точен, мрвата ајкула е трудна. Додека човекот ја сече ајкулата, во еден момент жената од позадина извика “Нешто се движат! Тој е во право!” Сечејќи го стомакот, тој открива не едно, не две, туку три живи  ајкулчиња.  Овие среќни “бебиња” треба да имаат само добра шанса за преживување како и секој, и покрај тажната и љубопитна околност на нивното раѓање. Внимателно тој ги фрла назад во нивниот дом-морето. Веднаш по раѓањето, мајката ајкула ги напушта и не се грижат за своите млади. По шест до 22 месеци, младите ајкулчиња  се веќе високо развиени и инстинктивно подготвени да преживеат сами.
Оваа вчудовидувачко видео прикажува човек покрај море како на мртва ајкула и го сече стомакот и ја породува со царски рез.
Посетено 3.813 пати

Мајка Ти и Татко Ти

Мајка Ти и Татко Ти

Следете не на Фејсбук!