Од книги до магични печурки

Мелиса Џеј Крег од Чикаго прави инсталација од 99 книги што личат на печурките Аманита Мускариа. Ги обликува и бои корицата и листовите и ги прикачува на ѕид. Прекрасно, психоделично и нежно.

 

 

 

 

Посетено 589 пати