Не мора да си паметен за да бидеш главен

organi-pocetna_majkatiitatkoti
Се собрале сите човечки органи да решат кој е најважен.
Мозокот прв се јавил.
– Јас сум најважен, без мене ништо нема да функционира како треба.
Се јавил стомакот:
– Е исто е и кај мене, јас ако не функционирам ништо нема да функционира.
Се јавило срцето:
– Дечки, јас ако не пумпам крв, што ќе биде од вас а?
Ете ти го сега се јавува газот:
– Е јас ако не се испразнам, тогаш ништо од вас.
Кога го чуле ова сите органи му се изнасмеале.
Газов се налутил и три дена не се испразнил. Мозокот добил болки, срцето добило аритмија, желудникот го раскинал стомакот од болки.
Се собрале органиве повторно на состанок и му признале на газот дека е главен.

Наравоучение: Не мора да си паметен за да бидеш главен, доволно е да си шупак.

Посетено 3.384 пати

Мајка Ти и Татко Ти

Мајка Ти и Татко Ти

Следете не на Фејсбук!