Кој Гледате На Фотографијата: Мерлин Монро Или Алберт Ајнштајн?

[fblike]

koj-gledate-na-fotografijata-merlin-monro-ili-albert-ajnstajn-1Секој има различна перцепција врз работите, но во овој случај доколку вие ја перцепирате Мерлин Монро наместо Ајнштајн на претходната фотографија, најверојатно ви требаат очила.
Според истражувањата на Институт за технологија е направена анимација за проверка на видот составена од ликовите на Мерлин Монро и Алберт Ајнштајн.
Испитаниците кои тврделе дека ја гледаат Мерлин Монро, било докажано дека диоптерот им е оштетен и потребни им се очила.
Додека пак оние кои го гледале Ајнштајн било утврдено дека имаат одличен вид.
Прашањето сега е кој гледае вие на фотографијата?
Доколку не ви се верува дека оваа фотографија навистина покажува дали не гледате добро, следната анимација ќе ви го докаже спротивното.
Посетено 3.043 пати

Мајка Ти и Татко Ти

Мајка Ти и Татко Ти

Следете не на Фејсбук!