Соте Строганов во “Ch2pter”

Chapter2Sote Stroganoff

Соте Строганов (Beef Saute Stroganoff) е класично јадење по потекло од Русија. Често се наоѓа и на мени во рестораните ширум Американскиот континент, Европа, и по Британските пабови.
Во оригинал прв пат се сретнува во 19-тиот век во Русија под име “Говјадина по Строгановски” Во Чаптер 2, Скопје Сити Мол, се служи екслузивно под име “Соте Строганов”, а за тоа како вкус има, одлучете сами!

Посетено 943 пати

Мајка Ти и Татко Ти

Мајка Ти и Татко Ти

Следете не на Фејсбук!