А бе на све сум спремен само да идам на Цеца

ceca-naslovna_majkatiitatkoti[fblike]
се јавив да резервирам коњопој
за 8 луѓе на концертот на ЦЕЦА во Охрид
„инвалиди сте?“ – ме прашува
„па малце сме удрени во главите“
„не мислев на тоа, дали имате нозе“
„па имаме, нормално“
„е па не може за вас коњопој, само за инвалиди“
„зошто?.. нас што ни фали?“
„цело време ќе играте оро околу маса, ништо пари нема
да потрошите на пијачки“
„е добро де, врзете ни ги нозете, исечете ги,
само рацете оставете ни ги
да може да ги дигаме во воздух од радости“
И така се договоривме,
ќе ни ги закачат нозете
за земја со оние шилцине за шатори,
по 20 евра за шилец ама ќе ни ги остават за успомена
А после се знае, Дерик Меј или некој сличен,
па кај Патката, па на бурек, па ќе мочам во езеро
ама свртен накај Струга
Класика……..

595x90

Посетено 5.187 пати