Фејсбук го купи “WhatsApp”

Марк Закерберг плати неверојатна сума од 16 милијарди долари за да ја купи WhatsApp, популарната апликација за испраќање бесплатни пораки која неодамна ја помина границата од 450 милиони активни корисници месечно. Достапна е скоро за сите оперативни системи Android, iOS, BlackBerry, Symbian, Windows Phone која за разлика од сличните програми и за време на користење не ги прикажува досадните реклами.

detail of iPhone 4G screen showing Whatsapp instant messaging app icon

Посетено 139 пати

Мајка Ти и Татко Ти

Мајка Ти и Татко Ти

Следете не на Фејсбук!