НИШТО НЕ МИ Е ЈАСНО

На телевизор ми збори некој француски канал
-ништо не ми е јасно
на фб гледам коментари за Оскар
-ништо не ми е јасно
мозокот ми вика „земи работи нешто“
телото му одговара „остај ме, ме мрзи“
– ни сам на себе не сум си јасен
Најубаво да го преспијам денов
ама како?.. не ми е јасно

Посетено 277 пати