Напуштените метро станици во Париз да добијат нов живот

Нова серија на неодамна објавените скици предложи менување на старите напуштени метро станици во уникатни локации во Париз.

Кандидатот за градоначалник за Париз, KOSCIUSKO-Morizet изјави дека ако победи на изборите,  ќе ги  трансформира напуштените метро станици во кино, простории за перформанси, базени, ресторани, галерии и слично.

nathalie-kosciusko-morizet-recycling-old-paris-metro-stations-6

Напуштена метро станица во Париз

Колку е тоа “кул”?!?

paris_abandonedmetro_00
Напуштена метро станица – Ресторан

paris_abandonedmetro_05

Напуштена метро станица – Базен
paris_abandonedmetro_02
Напуштена метро станица – Галерија
paris_abandonedmetro_03
Напуштена метро станица – Театар
paris_abandonedmetro_04
Напуштена метро станица – Дискотека

 

Посетено 340 пати

Мајка Ти и Татко Ти

Мајка Ти и Татко Ти

Следете не на Фејсбук!