Жените и државата

Државата: Жено, зошто не раѓаш деца?
Жената: Би раѓала, ама ќе имам ли нормални услови за раѓање во државна болница?
Државата: Не 🙂
Жената: Може ли да добијам барем нормална плата додека сум на болување?
Државата: Јок, само отказ 🙂
Жената: Па како да раѓам деца?
Државата: 🙂
Жената: ????
Државата: :))))

Посетено 67 пати