Ние ги преименувавме и светките најпознатите режисери. За Македонија!!!

Ако светските режисери беа Македонци
-Вуди Жален
-Стенли Кубик
-Акира Шокурсака
-Џим Бабуш
-Гај Причи
-Федерико Фелни
-Мартин Шомезе
-Алфред Пичко
-Роман Полански, можда и пред три години
-Дејвид Свинч
-Џорџ Лукац
-Дејвид Кроненбир
-Сери Гилијам
Посетено 229 пати