ШТАЛА: ШТО Е ЏЕМ, А ШТО Е ЏЕМ СЕШН…

ОВА Е ЏЕМ, А …

dzem

logo shtala newОВА Е  ЏЕМ СЕШН (jam session)

johan

ШТАЛА ! ЏЕМ СЕШН ! РОК МАРАТОН ! 12 часаРОК енд РОЛ енд АЛКОХОЛ !

Во НЕДЕЛА во ШТАЛА, пак ПО ТРЕТ ПАТ ќе си играме ЏЕМ СЕШН.
Наместен стејџ, бина, со разглас, инструменти, бубањ, две гитари соло и бас, клавијатура, микрофони.

Тоа значи дека секој доборнамерник, пејач, музичар, класичар, рокер, нерокер, панкер, млад, стар, треба да дојде во Штала, да се фати за некој инструмент, и да си отсвири тоа што си сака.

Тоа значи ако свириш САКС или ТРУБА или некој ТВОЈ инструмент – донеси го, и покажи што знаеш.

Дојдете и ОНАКА, дојдете со другар, сопруга, сопруг, комшија, не мора да свирите, пеете, дојдете за дружба.

logo shtala newСТОБИ за секој музичар обезбеди чаша добро вино.

ЛАШКО обезбеди ТОЧЕНО ЛАДНО ЛАШКО.

Дојдете да се дружиме, а ако треба и ќе си посвириме. Дефинитивно ни фали искрена дружба и добра свирка.

Наздравје и се гледаме во НЕДЕЛА

[youtube height=”HEIGHT” width=”WIDTH”]https://www.youtube.com/watch?v=lMLnDuzgkjo&feature=kp[/youtube]

Посетено 730 пати

Мајка Ти и Татко Ти

Мајка Ти и Татко Ти

Следете не на Фејсбук!