Празник ко празник поминува, али малограѓанштината, себепромовирањето и гледањето у туѓи штипки тука се..

пред да почнеме да се лигавиме со љубов, богата трпеза, големо друштво, прослава, добра шминка, гардероба и насмевки, симпатија и срдечност кон сите, само да ви кажам дека погани ни се устите преку цела година, се такмичиме нон-стоп у подјебавање со колегите, шефовите ги мрзите, шампитата уште стои на местото на ЦК, улиците се прљави и со дупки, лажат и едните и другите, еуфорично гнетеме за празниците, обичните денови ги поминуваме со палента, боранија и смрзнати мевца од кам и стокомак, празнично се понашате у веро, пола луѓе испоумреа и за три дена ги заборавивте, секој си го гледа своето, гајле му е за туѓото, празник ко празник поминува, али малограѓанштината, себепромовирањето и гледањето у туѓи штипки тука се..
ќејф за ќејф, сирење за пари.. mwa

Соња Ајановска Деловска

Посетено 671 пати

Мајка Ти и Татко Ти

Мајка Ти и Татко Ти

Следете не на Фејсбук!