Игор Џамбазов: Лажно време (Видео)

Си имаме море несолено

Си имаме поле неорано

Си имаме народ за броење

Си имаме жени доилки

Си имаме семе изртено

Сè си имаме

И време за распродажба

И деца за прокуда

И сонце што не заоѓа

Си имаме море несолено

Си имаме многу татковини

Сè си имаме

А утре

Можеби народ ќе немаме

Лажно време – Раде Силјан
Скопје 1990

Посетено 5.306 пати

Мајка Ти и Татко Ти

Мајка Ти и Татко Ти

Следете не на Фејсбук!