Како да станеш верник во 10 чекори


1. Да купиш голем крС кој ќе го обесиш на вратот;
2. Да немаш везе од историја и вера;
3. Коа поминуеш со 24-ка покрај црква, независно од гужвата у аутобусот, обавезно да се прекрстиш;
4. Да си македонец затоа шо ако си од друга националност не може да си добар православец;
5. Ако си женет/мажен обавезно да потпишуеш дозвола за твоите деца шетаат у поворка;
6. На ретровизорот од колата обавезно да монтираш мало иконче, крС и освеживач со натпис МПЦ а на работно место покрај 3 обавезни икони да имаш и верски календар …осветен
7. Редовно да постиш…не мора 40 дена ама барем задњиот ден од постот;
8. Наутро, по бричење, уместо Питралон да ставаш осветена водичка од некој манастир;
9. Коа ќе поминуеш на пешачки пред црква (може и на црвено) обавезно да се прекрстиш…три пути;
10.Еднаш неделно да носиш зејтин у најблиска црква, да стааш минимум по 100 денари на икона, и да запалиш најмалку 14 свеќи за здравје и душа (да не промашиш, доле се палат за душа).

По испунуето на овие услови ти си голем верник. Сите кои не го прават тоа шо ти си го направил се
пички, педери, неверници…Од тој момент тебе ти е дозволено да лажеш, крадеш, праиш измами и прељуби затоа шо БоК е секогаш на твоја страна и се ќе ти прости…затоа шо, ти си ВЕРНИК бре човеку!

Посетено 1.563 пати

Бата Џанго

Бата Џанго

Бата Џанго