Една кратка роденденска песна (Посветена на Игор Џамбазов)


Вчера – Денес  – Утре

Некој некаде со првиот плач

Удрен по грбот од докторот наш –

Испуштил глас…

 

По пеесет и шест од првиот рик

Игор пак прави некој трик.

 

Таму некаде покрај езерото

Гнездо свил, и од убавина

Повторно нешто снил;

 

Животот  му бил шик,

Од даски глума до ТВ шоу лик,

Тој со песна на гитара прави нов стих

И така седи сам со соколов вид

Да предскаже каков во иднина ќе бил.

 

До девеесет и прва од господа,

И уште шест од карти,

Без апарати доста ќе ти е Џамбазов

Од приземни цаки.

 

Стојан Јовановски (внук на баба Аделина)

Посетено 186 пати

Мајка Ти и Татко Ти

Мајка Ти и Татко Ти

Следете не на Фејсбук!

Watch Attack on Titan Season 3 Episode 11 at website https://funimationfree.com funimation android

Watch Bungou Stray Dogs Wan! Episode 2 at website https://kissanimeonline.com. See more weathering with you kissanime