Дај му на човек риба и ќе го нахраниш за еден ден. Но…

Дај му на човек риба и ќе го нахраниш за еден ден.

Научи го да лови риба и ќе стане пијандура шо сите пари по трски и друга риболовна опрема ќе ги дае.

Посетено 181 пати