20000 МИЛЈИ ПОД МОРЕТО И ПАДНАТИОТ АВИОН

Mи се запуши вe-цe шољата20.000 milji_zokipankerи истурив Доместост
После 2 мин. слушам пцовки од внатре
и се појавувам една ретро фаца
изгризана од киселината
„која будала истурила киселина во шољава?„
„јас истурив.. моја е што сакам ќе истурам,него
ти што правиш внатре?“
„извини , да се претставам, јас сум Жил Верн
и имам информација за паднатиот авион,
еве и книга напишав..
20000 МИЛЈИ ПОД МОРЕТО И ПАДНАТИОТ АВИОН
него Тихи Океан да не знаеш каде е ?“
„хммм, сега ќе пуштам вода, ќе те однесе во Вардар
и после само надоле ќе возиш…кога ќе
слушнеш дека рибите зборат на грчки пак прашај“
„фала ти дечко, ај пријатно … него некој сендвич
да не ти се наоѓа ?“
Му дадов сендвич, ми ја поклони книгата
ама не смеам да ја шернам пред CNN
да ја објави веста.. нешто со авторски права, јбг

Посетено 1.395 пати