Светски патници избраа 10 најдобри хотели

TripAdvisor ја објави годишната листа на Traveler’s Choice.

2014 award winners

Најголемиот светски портал за патување TripAdvisor го пренесе резултатот на годишниот натпревар во кој патниците од целиот свет избираат најдобри хотели во неколку категории. Покрај 10. најдобри светски хотели, на нивните страници може да се најдат и други интересникатегории т.е нивните победници, а тоа се “Најдобар луксузен хотел”, “Најдобар хотел со прифатлива цена”, “Најдобар мини хотел”, “Најдобра дестинација во раст” и многу други. Хотелите се навистина чудесни во својот амбиент, а секој од нив вреди да се посети ако некогаш бидете во прилика.

Погледнете каде се наоѓаат!
Топ 10 најдобри хотели на светот:

1. Grand Hotel Kronenhof, Понтресина Швајцарија

grand-kronenhof

tripadvisorhoteli3

2. The Upper House, Хонг Конг, Кина

tripadvisorhoteli4

3. Gili Lankanfushi Maldives, Ланкафуши, Малдиви

tripadvisorhoteli5

4. Nayara Hotel, Spa & Gardens, Ла Фортуна де Сан Карлос, Коста Рика

tripadvisorhoteli6

5. The Oberoi Udaivilas, Удаипур, Индија

tripadvisorhoteli7

6. Casa Gangotena, Куито, Еквадор

tripadvisorhoteli8tripadvisorhoteli9

7. Lindos Blu, Линдос, Грција

tripadvisorhoteli10

8. The St. Regis Punta Mita Resort, Пунта де Мита, Мексико

tripadvisorhoteli11

9. The Oberoi, Мумбаи, Индија

tripadvisorhoteli12

10. Trump International Hotel & Tower Toronto, Торонто Канада

tripadvisorhoteli13

Посетено 231 пати