Зошто Алачки е девет класи подобра од Џејми Оливер

Има маж армоникаш Редовно мие раци, за разлика од Џејми, којшо у ниедна емисија си ги нема измиено Не користи шери-томато у секое јадење, пошто кај нас едно гранче е  поскапо од кило телешкото Плескавиците ги прави од мртви животни а не од целер, кари и мирудија Готви исклучи...

Есента е блуз…

Есента е блуз потсеќа на сите бивши и прави да размислуваш за сите сегашни… идни биши. Есента е блуз како гладен црнец сред бел ден… како дебел белец у сред ноќ Есента е блуз пее за минато додека одбројува иднина скришно, тивко, бавно Есента е блуз тага што потсеќа на...