Што сум јас?

Што сум? Хомо Сапиенс? Што знам… можда и не Поише личам на гризли посебно кога гушкам Или анаконда посебно кога бакнувам Што сум јас? Kлукајдрвец Посебно кога си ја мавам главата од ѕид кога ќе заглавам со некој стих Или гепард кога трчам по тебе и обавезно те стига...

Дошол да живее у Скопје, а се ослања само на конобарска дневница!

Чекајќи вчера кафе у Тренд, дечкото шо требаше да ме услужи само што се одалечи некој чекор од мојата маса, онака на блиц си напраиаи муабет со неговиот колега-конобар, си разменија некоја реченица на некои од нашиве дијалекти. Све е тоа фино, можда дошол да студира у Скопје ...