Бристолска

Oтиде и Бристол во заборавот на невремето. Едно од последните засолништа на заскитаните. Ништо невидено до сега, ни прв, ни последен пат. А спомените се пепел на ветер. Сакам утре да ми се случи. Сакам во шест сабајле, во јуни, во неразбудениот град кој мириса н...

Со болка до позитивни мисли?

Колку пати негативните мисли биле причина за вашето нерасположение и меланхонија која ве фрла во црната дупка на депресијата? Сигурно многу често, бидејќи и вие сте човек. Обичен човек како и сите други, а знаете дека луѓето тешко се борат во битката со негативните мисли кои ...

Ева Кајчевска Миленковиќ

Ева Кајчевска Миленковиќ Денот ми почнува со задолжително труско кафе (приготвено од мојот сакан сопруг Нино). Додека го пијам кафето гледам(повеќе слушам, отколку што гледам) утринска програма и правам проверка на обврските кои Ме чекаат во текот на денот. Ут...

Како да импресионирате еден плејбој?

Кога сте затрескани во момче кое е згодно и сите девојки го гледаат како вистинска прилика со сите квалитети, понекогаш е тешко да го привлечете неговото внимание. Одвоете се од толпата на девојките кои клечат пред него на едноставен начин – бидете свои! Тоа може да го изрази...