Нема младост, нема радост. Младоста и радоста живеат некаде во странство


Поминуваш на пазарен ден низ чаршија и гледаш само пензионери. Најверојтно и градот вклучително и државата ни е таква. Стари, застоени, немоќни, закочени и како старо палто одамна неизвадено од шифоњер, мирисаме на нафталин. Ни на улица ништо паднато не можиш да најдиш. Сите ветви и задумани не остана на луѓето ништо ни од џеб да им падни и да загубат. Освен себеси, можеби.

Нема младост, нема радост. Младоста и радоста живеат некаде во странство. Тоа е дневниот живот во Прилеп, а ноќниот живот од што е јак, мерак да ти е сам да си туриш нешто во пијачката.

Цветанка Оклеска Кимоска 

Посетено 1.200 пати

Website https://animedao.nl: Watch Jewelpet Sunshine animedao Episode 52 gleipnir animedao

3x3 Eyes (https://animebee.to/m/k8qv) Episode 4

AniWatch: Denpa Onna to Seishun Otoko Menu anime episode 14 online free at https://aniwatch.pro anime sites

Website https://gogoanime.be: Watch Tales from Earthsea (Dub) gogoanime Episode Full anime stream

Tupalo: http://tupalo.com/en/users/2612839

Sonicsquirrel: http://sonicsquirrel.net/detail/user/gogoanimelol/