Ноќта

Со ноќи ме чека ноќта,
мојата стара другарка.
Од кога те нема? – се чуди.
Те преспивав за да те избегнам
зашто премногу те сакам.
Опасница си ти, непредвидлива
кога си видлива.
Сум те сонувал безброј пати
во сништа поцрни и од тебе.
Сто пати сум си враќал филмчиња
развиени во твојата темна комора.
Толку убавини, љубови, глупости…
Не си свесна колку утра ми имаш
ускратено,
колку жртви ти имам принесено,
колку мои брчки го носат твоето име.
Не сум веќе млад да ти парирам.
Што ќе сум ти?
Има милијарди клинци што ти ја даруваат
младоста за да останеш вечно млада.
Стареам, порано си легнувам и сè
порано станувам,
и кај и да е, ќе почнам да се будам
кога ќе бидеш на заминување.
Ќе ти мавнам, ќе ти пратам бакнеж
и ќе ти посакам среќен пат!
Најубава си ми кога си
од другата страна
на планетава.

Посетено 329 пати

Aniwatch - Free Anime Streaming Online - Aniwatch Official. Aniwatch Anime is another website offering audience to watch anime for free and viewers so far are quite impressed with the user-friendly interface

AniWatch Redo of Healer

Suppose a Kid from the Last Dungeon Boonies moved to a starter town? Episode 7

anime streaming Attack on Titan Season 3 Part 2

AniWatch Higehiro: After Being Rejected, I Shaved and Took in a High School Runaway

My Hero Academia Season 4