Јасно ви е нАли, дека и ‘ваа година нема да не’ биде!

Јасно ви е нАли, дека и ‘ваа година нема да не’ биде!

Втор ешалон, доколку не засукаат ракави…нема да мрднеме од мртва точка.. А нема да засукаат. Со ислучоци, разбира се. Ама исклучок не чини човека.

Под втор ешалон подразбирам: директори, заменици, одбори, совети…..

Трет ешалон се најстрашни – такозвана државна администрација. Таму еден се грбачи, другите лежат на грб. Пак со исклучоци.

А ние, да не речам поединецот во државата, нема да почитуваме закони, ќе се чаталиме, ќе ескивираме, ќе си останеме педерчиња во душа. Државата ја прават граѓаните, ако не сте знаеле. Затоа нае..вме прошлиот пат.

И сега ќе биде “сам себе го убијал” ако си го гледаме само сопствениот газ.

Е па ај, почнуваме со лузерство. Старт!

Посетено 380 пати