Ѕид ѕидосано, вар варосано,
а лечи дијабет тип 2. Што е тоа?

zid-zidosano-var-varosano-a-leci-dijabetes-2[dropcap]С[/dropcap]поред студијата која ја објави „American Journal of Clinical Nutrition“ јајцата можат да ве заштитат од дијабетес тип 2. Испитаниците кои дневно јаделе најмалку 4 јајца со големина М го намалиле ризикот од оваа болест за 37% во споредба со оние кои јаделе по едно или ниту едно јајце. Сигурно се прашувате зошто ?

[button color=”#000″ background=”#9bc832″ size=”large” src=”http://pharmanews.mk/zid-zidosano-var-varosano-a-leci-dijabet-2-sto-e-toa/”]Одговорот прочитајте го овде[/button]

Посетено 292 пати

Pharmanews.mk

Pharmanews.mk

Pharmanews.mk е портал кој обработува поширока тематика во доменот на медицина, фармација, исхрана и сл. и е наменет за широка публика која се интересира за своето здравје и исхрана со посебен фокус на медицинските работници.