Одличен мал стан со галерија

Италијанското студио R3Architetti претвори неугледен мал простор во прекрасно станче со галерија.

stan_5_of_7Поранешно дуќанче стана мини мансарда.

Станот е на местото на поранешна продавница во Торино и е претвори во целосно функционален минималистички простор. Просторот има само два прозорци, архитектите го исфарбале ѕидот од тули во бела боја, а со тоа и го интензивирале протокот на светлината. Во долниот дел има мала кујна и бања, кои поради естетика се скриени со бело платно. Во кујната се издвојува само работна површина од дрво која служи и како маса за јадење. На издигната дрвена платформа во дневната соба доминираат расфрлани перници за седење. На галеријата се наоѓа мал работен простор  со дрвена маса и полица, како и спална соба, која е одвоена од работниот простор со завеса.

stan_1_of_7

stan_3_of_7

stan_4_of_7

stan_7_of_7

stan_6_of_7

stan_2_of_7

Посетено 3.333 пати

Мајка Ти и Татко Ти

Мајка Ти и Татко Ти

Следете не на Фејсбук!