СКОПЈЕ И СНЕГОТ

Секогаш кога ќе падне снег во СК кукаме и лелекаме. Зошто? Затоа што нѐ мрзи да си исчистиме пред врата. Штом падне првиот снег се граба лопатата се чисти дворот и улицата пред куќа, доколку живееш во зграда здружно се чисти пред влезот и паркингот.
Ама НЕ! Ќе се држиме за грмушки, ќе шантраме како патки, ќе правиме шпаги и за жива глава нема да фатиме лопата. И ќе се жалиме, ќе кукаме до бесвест. А кој да ни исчисти? Багерот да дојде пред влез или на паркинг да чисти и да крши колите истовремено?!
Ем сме мрзи ем мрчатори!
Посетено 132 пати

Мајка Ти и Татко Ти

Мајка Ти и Татко Ти

Следете не на Фејсбук!