Грижа за младите

Вистинското воспитување на децата е предизвик, но и задоволство за секој родител

DB Junior 0

Децата се секогаш гордост на родителите. Нивните достигнувања нив повеќе им значат, заради што и грижата за нивното воспитување е највисоко на приоритетите на секој родител. Затоа и практично не постои граница меѓу предизвикот и задоволство во обезбедувањето среќно детство на своите деца.

DB Junior 9

Иако среќата има поинаква дефиниција за децата, не значи дека нештата што ги прават среќни нивните родители нема да ги усреќат и нив. За да им го разубави предизвикот на родителите, лондонската компанија Nicolas Mee & Co понуди екстра решение кое на десетгодишниците ќе им овозможи полесно и со поголемо задоволство да научат да возат. Фирмата која се занимава со продажба на Aston Martin возила инспирацијата ја најде во сопствениот двор – мини автомобилот наречен DB Junior не е ништо друго, туку доста верно креирана детска реплика со дизајн на легендарните DB модели на британската марка од шеесеттите години. Потполно функционално, ова автомобилче е големо околу половина од оригиналите, односно има должина од 2,5 метри и ширина од нешто над еден метар. Во неговата конструкција се среќаваат челик, кожа и дрво, а механиката воопшто не е детска – го задвижува четиритактен бензински мотор од 110 cm³, опремен со електростартер и тристепен полуавтоматски менувач. За безбедно запирање се задолжени хидрауличните диск сопирачки од Brembo, а максималната брзина од 74 km/h може да биде ограничена и на помало ниво.
Она што не може да биде помало е цената од 16.500 фунти.

Превземено од  Авто Магазин

Посетено 237 пати

Мајка Ти и Татко Ти

Мајка Ти и Татко Ти

Следете не на Фејсбук!

https://44anime.net/. 4Anime Watch high quality 1080p online anime with English subtitles. You can watch free anime movies and movies online at 4Anime. Just sit back and relax!

4Anime Redo of Healer Episode 7

anime stream 4Anime BANANA FISH

watch anime free That Time I Got Reincarnated as a Slime Season 2

4Anime Welcome to Demon School! Iruma-kun Season 2

4Anime Redo of Healer