Таму кајшто вечно сонце сјае, таму је ФИРОмаЌедоЊа!

Таму кајшто на едно парче земља брутално се кољат кучиња, и кајшто луѓе се пуцаат на секој чекор, кајшо 7-8 од 10 аута не застанујат на црвено, кајшо идните генерации се воспитујат да мрзат све што не е потпуно исто ко нив, таму кајшто живеат ултра богати магнати и драматично жалосно сиромави, кајшто на 1км2 растат 20 облакодера, таму кајшто дипломци работат за 150-200 евра а партијци за веома врло више, кајшто најбржа зарада је коцкати се, таму кајшто бројот на родилки и новороденчиња кои умираат рапидно расте….

Таму кајшто вечно сонце сјае, таму је ФИРОмаЌедоЊа!

Кога си сам и овде ти живееш, земи ган и реши се!

Посетено 815 пати

Мајка Ти и Татко Ти

Мајка Ти и Татко Ти

Следете не на Фејсбук!