Гладни сте навечер?

gladni-ste-navecer_image[dropcap]Д[/dropcap]обро општопознато правило е дека не се препорачува да се јаде после 20 часот. Меѓутоа, денешниот начин на живот многу често подразбира и легнување доцна во ноќта, така што ова правило ретко кој го применува. Добрата вест е дека проблемот со зголемената телесна тежина можеби не се крие во доцната вечера, туку во тоа што јадете и секако, колку. Имено, доколку се јаде паметно, вечерата може позитивно да влијае врз метаболизмот и сонот. Консумирањето јаглехидрати со ниска вредност на гликемиски индекс (ГИ), го помага контролирањето на шеќерот во крвта наредниот ден и може да го регулира апетитот. Затоа, дознајте што да јадете а што не, доколку „ве нападне“ гладта.

[button color=”#000″ background=”#9bc832″ size=”large” src=”http://pharmanews.mk/gladni-ste-navecher/”]Што смеете а што не да грицнете навечер…[/button]

Посетено 1.470 пати

Pharmanews.mk

Pharmanews.mk

Pharmanews.mk е портал кој обработува поширока тематика во доменот на медицина, фармација, исхрана и сл. и е наменет за широка публика која се интересира за своето здравје и исхрана со посебен фокус на медицинските работници.