ДЕЛ ОД СТУДЕНТИТЕ НЕ ЗНААТ ДА НАПИШАТ “Ѕ“ И “Џ“: Успех е што знаат 29 од 31 буква вели министерот

фото – kapital.mk

Истражувањето кое се појави на интернет вели дека дел од студентите не ги знаат сите букви од азбуката и имаат проблем да ги напишат некои од нив.

„Сепак ова е успех што тие знаат дури 29 од 31 буква. Тоа значи дека тие знаат скоро 99% од азбуката што е голем процент и уште еден доказ дека образованието во Македонија е на високо ниво и може да се мери со западните стандарди“ вели министерот за образование кој и да е.

Кој знае како се вика министерот, а да не провери на Гугл или да не му е роднина нека се јави во инбокс да добие награда декла за Југо

Ако што видовте и од прилогот нигде не се искористени буквите “ѕ“ и “џ“ што значи дека тие и не се потребни во азбуката па може да се исфрлат.

Посетено 1.337 пати

Мајка Ти и Татко Ти

Мајка Ти и Татко Ти

Следете не на Фејсбук!