Цел ден Ви го збирам, и не издржаФ ВишЕ !!!

Ај вака со 2 збора да се разбереме, Мије Скопјани Ве донесоФме на ВлаС, Безимени, Анонимни, Курошиљани, за да ја разбуричкаме жабокречината, на прошлата занесена и забегана ВлаС кој почна да не „Гуши“ !!!
Цело Скопје Ве подржа бе, a зашо ???


За вака да ни враќате, за људи по улици да цркаваат без ваздух,за да не можеме прозор да отвориме,
за да не играте Мајтап, демек сме претерујеле, фобични сме биле, и пред 30 години имало магла, па нишо не ни фалело, НЕ СЕ ДИШИ, АЛО !!!
Деца и стари људи паѓаат по сокаци !!!
Ја, онака, „необојен“, Ви Кажујам, презимајте нешО :
– Забраните саобрачај на цел викенд, у кола само за Недај Боже зорт, а од Надвор на ГрадоФ, ауто да не смеје да влезе !!!
– Поклоните им панели за грејање на оније шо се грејат на дрва и не им наплаќајте струја за 2-3 месеца, колку сака нека кошта,
– Пушти те ги СИТЕ АУТОБУСИ БЕСПЛАТНО да возат НароТ,
– Дајте им субвенција на Таксистите ,
– И сите, камиони “п’рскалици “, пожарни коли,цел викенд да НЕ ЗАСТАНАТ и да ги измијат ова отровиве од улиците и тротоарите.
Дајте бре ИЗЛУФТИРАЈ ТЕ ГО ГРАДОФ НА 60 СААТА , од Петок вечер до Понедељак сабајле.
После ќе збориме за апашите кој горат отрови и оније другине кој истите тије отрови ги потопива у езерана позади Водно.
Ало , ова е ГЕНОЦИД врз својоТ НАРОТ .

СКОПЈАНИ НЕ ЗАБРАВААТ , КАКО ВЕ “КАЧИФМЕ” УШЕ ПОБРЗО ЌЕ ВЕ СИМНЕМЕ , без Занесујење Анонимуси од “Татковци” на општини …..Ве гласаФме бре ,а на поише од Вас Имињата не Ви ги знајеФме ……ЦЕЛ ГРАД ви Го ДаоФме У Руќи , за да Ни Биде БОЉЕ на НАС , а не на ВАС !!!

Збирајте памет , за Ваш НароТ се работи , ќе Ве Збришеме за чаС ,далеку сте Вије од Оније „ заштитени“ „Животињи“ од Блиската ПрошлоС !!!

Да не Биде дека не сум Кажал !!!

Мите Кум Лазаревски

Посетено 13.517 пати

Мајка Ти и Татко Ти

Мајка Ти и Татко Ти

Следете не на Фејсбук!