Секој си се „Опва“ за Свој „ГроШ“ !!!

salatica-pocetna

Све се дешаа на Плажа , безмалце у Подне, Нигдека – НИКОЈ:

Демек , по „една“ и малце мезе , а Шо ВикаШ ?
= Викам Може !!!
Салатица од Патлиџан и печени љути Пиперки , со младо кромитче , Овчо М’рсно Сирење, Купус на „ситно“ со многу сол , Бибер и Оцет од оној „црнион “ , Кумановски Овчи кашкавал на „Т’нко“, љут Мама’С Малиџано , Дојранска маслинка и разбира се СланинИца (Жива), ама сечена на „дебело“ од сантим цел, и пар кобасици , пушени , колку да заличи софрава !
Две љути пиперки од страна за „додатак“ и од Пластична Флаша , РаќииЦа од дедо Јоти .
Стаклени (СТРОГО) чашици , и Кисела Водица , Ладна Кочан !
Помеѓу 2 раќии = Бањање у малЦиЦка Свежичко море!!!

До нас , пријатели од Негдека , некој , нејќева да ни се придружат си имале они „терТиП “ , СВОЈ :
Салатица од Рукола и Брокула и Уше некоја друга „Ула – ла “, со Маслиново Уље и ЦимеТ, поховани Карфиолчиња на Пара со Сусам , сол нема нигдека , ама има парче Сојино сирење и Негазирана, МЛАКА Минерална Вода , ама =„ Сан Пелегрино“ !!!

Мије „делиме“ Слушалици , слушаме Топ радио – Класик ФМ , „Она“ чита Књига , а Ја пишујам Поезија и Прикаски !
Секој си се „Опва“ за Свој „ГроШ“ !!!
Они „вадат “ Појачалце со 2 пута 20 вати и „Настегнујат “ Аца Лукас…………..неам нишо ПротиФ , чак шо више , уз ракијицаВа Моја – Топ ,Јеби ГА , ама ме збуни ,НИКАКО ДА РАЗБЕРАМ, кој сегмент од „Мезето“ или пијачката ги „збодна“ , шо ги подстрекна ??? ……..Или па можда е това секојдневије , можда и не се може другачије , можда му фали на организмот , ко додатак , ко субституција за СВЕ ДрУго, шо нЕ МУ ДавааТ !?!

п.с.
Така и Бидна :
Претрча до својето „Л’штаво “ Ново, аутоЦе моМакот , и сав Пун себе , Ми Ги покажа ВИП картите за истиот „Тој“ ,за у Јуни , за на конЦерат шо ќе ишле !

Си легнава ОНИ, К’м 9 часА , за да станеле на Јутарњи џогинг , пред Изгрејс’лнце , по плажа , на песАк ……….ЗДРАВО БИЛО , МНОГУ !!!
Уф ,море ……. МНОГУ Раќија се испи Тој ден , Многу …..!!!
Ионака , по онаја „старата“, тије шо Не пијат ќе живејеле Цела недеља Поише од наС, Кој шо – демек „ Пијеме “……….ама Викаат некој и ДЕКА ЌЕ ИМ ВРНЕЛО,
БАШ ТАЈА НЕДЕЉА ,ЦЕЛА , КиСка ………… аааааа ха ха ха ха !!!


Мите Кум Лазаревски

Посетено 134 пати

Мајка Ти и Татко Ти

Мајка Ти и Татко Ти

Следете не на Фејсбук!