Зоки Панкер

Стилски Фигури

„Користиш некакви стилски фигури додека ја тепаш жена ти?“ „Да, користам“ – гордо одговори „Кои?“ „Па најчесто аперкат, некогаш маја- гери“ „не мислев на тоа, мислев какви зборови употребуваш, метафори, алегории?“ „а тоа, никакви не користам, само и’ викам „си знаеш ти зо...

Неправда

Целиот наш лузерски генетски код го имаат испеано во песнава Од А до Ш Posted by Zoki Panker Todorovski on Saturday, June 25, 2016

ФБ е опседнат со мисли „Скопје е….“

За мене Скопје е како песнава Thin line between Love and Hate ФБ е опседнат со мисли „Скопје е….“ За мене Скопје е како песнава Thin line between Love and Hate Го сакаш па го мразиш, пак го сакаш и пак го мразиш и се така во круг Ама никогаш не се рамнодушен, никогаш не с...

Леси се враќа дома

Ова е Леси, она се враќа домаНе биди и ти Леси,не се враќајУствари доаѓај си еднаш на 5 годда идеш на забар и да се видиш со старите другари Posted by Zoki Panker Flokbalet on Saturday, January 23,...

Домашно васпитање

Излегувам од купатило, тазе бањат, бричен, ма лепота една, огледалото се стопи од милина што ме гледаше ама го гледам моево куче некоја беља прави „Куче, зошто ми мочаш во патиката?“ – му спискав „па зафатено беше вц-то, ти 2 саати се пицкаш“ -мртво ладно одговори „па нормалн...

Никола Тесла од Чаир

Вo Чаир се шлаам по улица а едно дете иде пред мене и на конец влече 2 мрсула -Дете, зошто ги влечеш така мрсулите? -Мои се, што сакам ќе им правам -Не мислев тоа, него овака многу се прљаат, уопште не изгледаат убаво -Мене ми се убави -Да ама зошто не ги качиш на скејтборд...

Клетва

Еден тип што „онака“ го знам од град се мести до мене на шанк, дрво направен -добар си?-ме прашува -Да -како да? -А зошто не? -паааа, ти пратив една клетва ама штом не ти е ништо изгледа џабе сум ја пратил -каква клетва? -лоша, каква може да биде -аха, а кога си ми ја прат...

Ајде да летаме

-Зоки? -пссттт – покажувам со прст После неколку секунди: -Зоки што ти е, не ме плаши? -ама ти реков да не ме прекинуваш -во што те прекинувам? -слушам нешто -Што? -Ја слушам тишината -Јас ништо не слушам -ако запнеш ќе слушнеш -како да слушнам тишина? -Концентрирај се и слуша...

Ти Да Сонуваш Поштари

Една болница од Њу Делхи има супер интерактивен софтвер што ти проверува дали си луд или нормален Да се проверам, ми вика : -фрли петка-глава, ако падне петка си нормален, глава си луд Добро-си мислам -ова ми звучи озбилно, фрлив 5 денари и ми се падна глава, значи луд сум?! -Не-...