ПРИКАСКИ ЗА МАЛИ ДЕЦА

Не ми купувај…

• Не ми купувај ни куќа, ни стан – дај ми доволно висока плата да можам сама да си ги купам. • Не ми прави отпис на долгови – зајакни ме никогаш да не западнам во нив. • Не ме терај да раѓам деца – дозволи ми сама да одлучам колку деца сакам да имам ...

Реакции на „загрижени родители“ со критика кон „Преспав“

Читам реакции на „загрижени родители“ со критика кон „Преспав“ зошто срамота и недолично било јавно да се прикажуваат истополови парови, демек деца гледале. Па да, значи осет да се немало! Под итно да им се забрани на деца да ја гледаат таа серија! Шо им текна да ја пуштат ја н...

Ќе мораш брзо да научиш дека животот има една голема вага

Убаво ти е кога те сакаат? Кога ти посветуваат време? Кога си во центарот на нивното внимание? Види, луѓето тоа го прават на бебињата. А бебето ќе се насмевне и ќе им ги стопи срцата. Бебињата така плаќаат за сета грижа, љубов и внимание. Но, кога ќе пораснеш, насмевката веќе н...

Теорија за љубителите на кучиња и човечноста

Ми рекоа дека сум била лош и нездрав човек само затоа што не сум била љубител на кучиња. Во комшии имав љубител на кучиња кој ги обожуваше кучињата. Имаше две свои, често прибираше кучиња скитници и редовно ја кршеше жена му од ќутек кога ќе заборавеше да им стави храна! Толку од...

Не ми е мене страв од луѓе кои викаат

Не ми е мене страв од луѓе кои викаат Ама ич не ги клавам на дикат Со нив знаеш на што си Ете, не ќе им се бендиса нешто Па ќе се изнавикаат и искараат Ќе врескаат дур не им набабрат жилите на вратот Ќе се запенат и очи ќе ококорат И ги гледаш дека од душа викаат бре Дека од душа...

На таблицата на БМВ-то не пишува дека е сељак, а верувајте дека Е!

Улицата зад Порта Влае, цела натабана со снег, а негде и подзаледена. Шетам ја пешки полека, да ме фати малку чист воздух низ маало, коа од каршија ете ти накај мене еден сељак со сребренкаст џип БМВ вози ко на атопут да е…да се движев понасредина веројатно ќе ме изгазеше...

Некогаш

Некогаш лампионите имаа друг сјај, сијаличките по елките светеа поблескаво, мандарините имаа друг облик, парфемите ти го бодеа срцето, смолата не можевме да ја исчистиме од рацете, снегот имаше друг вкус, белината имаше друга боја, маглата беше пат во непознато, оганот знач...