Кројачот од Панама

Не бев на Жељко, не сум сељак…жими се!

Не ја  слушам неговата музика, не идам на неговите концерти, не, не ми е намерата да го бранам Жељко Јоксимовиќ пошто ич не ми е гајле за него, а уште помалку сакам да се замарам со оние што не го сакаат. ОК е, не го сакаат, ама сакаат да не бидат сељаци окривувајќи ги сите они...

20 000 евра не е уопште лоша цифра за Макфест

Пред некој ден разбрав колкави ќе бидат паричните награди на Макфест. Да се разбереме, не глеам ја бљувотини од типот на нашиве фестивали, како и евровизија која не е ништо поарна, а уште па не ми е ни битно е кој ќе го води тој “фамозен” фестивал. Муабетот е ов...

СКОПСКИ МАРАТОН

ВАЖНО Е ДА СЕ ИСЧАТАЛИШ, НЕ ДА ПОБЕДИШ.

ЕВРОВИЗИЈА: КОЈ СИ ТИ ДА ИМ СУДИШ?

“Македонија не треба да учествува повеќе на Евровизија” Не глеав, неам поима шо се дешавало, а не ме ни интересира…сакав Тијана да успее на таа проклета Евровизија, да успее од шо ми е драга, а тек сеа разбрав дека не отишла ни у финале, врло важно. Туку сеа п...

“Да ти ебам времето” поутребувано од…

За прв пат кај македонскиот народ “да ти ебам времето” е поупотребувано од “пичка ти мајчина”.

Кога врбата ќе роди грозје, тогаш!

Кога “пејачите” ќе станат пејачи. Кога “глумците” ќе станат глумци. Кога “писателите” ќе станат писатели. Кога “новинарите” ќе станат новинари. Кога “бизнисмените” ќе станат бизнисмени. Кога “политичарите” ќе...

50.000 фанови, фала ви.

Фино е коа имаш толку многу фанови, 50.000 па и не е така лошо, а уште пофино е коа знаеш дека не си им досаѓал со покани за да станат тоа што веќе се, обожаватели на твојата страница. Фала ви на сите. – Кроја...

Седнуем синојка у Тетово у шиптарска кафана на ќебап

A post shared by Мајка Ти и Татко Ти (@majkatiitatkoti) on Apr 4, 2014 at 1:07pm PDT Седнуем синојка у Тетово у шиптарска кафана на ќебап(можда најбољи у свет), се изнајадовме ко шо треба(цех мал, храна ефтина а добра), башка дечкото на паркинг до сама кафана не ни наплат...