Мала Станица: Изложба „Obsession“, вечер во 19,30ч.

Во „Мала станица“ вечерва во 19,30 часот ќе биде отворена изложбата „Obsession“

Опсесија” е интернационален проект и колаборација помеѓу групата OutSight (Лена Виолета Лајтнер и Стефи Нојхубер) и уметниците Нита Чаволи и Ана Лазаревска. На изложбата во Мала Станица на 5ти март ќе бидат изложени фотографии, инсталации како и перформанси на една заедничка тема – ОПСЕСИЈА.
Овој настан е само почеток на повеќе настани кои следат во Скопје и Виена.mala stanica_majkatiitatkoti
“Opsesion” është një projekt ndërkombëtar dhe një bashkëpunim në mes të grupit OutSight (Lena Violetta Leitner dhe Steffi Neuhuber) dhe artisteve Nita Çavolli dhe Ana Lazarevska. Në ekspozitë artistet do të prezentojnë eksperiencat e tyre mbi këtë temë, duke përfshirë fotografi, instalime, video dhe performans.
Kjo do të jetë një mbrëmje shumë interesante e plotë me opsesione dhe është fillim i një bashkëpunimi në Maqedoni dhe më vonë edhe në Austri.
“Obsession” is an international project and a collaboration between the art group OutSight (Lena Violetta Leitner and Steffi Neuhuber) and the artists Nita Çavolli and Ana Lazarevska. In the exhibition the artists will show their perspectives on the subject, including photography, installation, video work and performance.
This will be a very interesting evening full of obsessions and the start of a collaboration in Macedonia and later also in Austria.

 

Посетено 333 пати

Мајка Ти и Татко Ти

Мајка Ти и Татко Ти

Следете не на Фејсбук!