Превземено

ЏАМБАЗОВ ВО БОРБА ПРОТИВ ТУРБО-ФОЛКОТ

На 26 декември, Игор најави настан кој го нарече “Џамбо фестивал”. Актерот и шоумен Игор Џамбазов, на својот Фејсбук профил им се заблагодари на неговите фанови за повеќе од 90.000 илјади допаѓања на неговата страница. На 26 декември, Игор најави настан кој го нарече...

Госпоѓица Никој-појма-нема-како-се-вика се соблече за нашиот фекален портал

. Ексклузивно. Шокантно! Госпоѓица Никој-појма-нема-како-се-вика се соблече за нашиот фекален портал. Госпожа Бујни-гради-водителка-за-која-прв-пат-у-живот-слушам ни откри каков тип на маж сака. Манакенката-кој-никој-не-ја-знае-а-до-вчера-боса-низ-поле-газела ги има најдолгите ...

Неколку зборои за македонцкиот Фејсбук

Колку и да го хејтам фејсбук како социјална мрежа, искрено денот би ми бил многу досаден ако барем на секој пола саат не влезем,онака, само да проверим шо како. Не дека многу ме интересира кој што,од моите 1000 и кусур пријатели (што не ги познавам поише од 800) прае, туку онак...

Игор Џамбазов: Татко Ми Уште Ме Кара Што Не Сум Облекол “Монтка”

Актер, водител, писател, шоумен, хуманист, човек кој сака луѓе. Можеби ова е премалку за да се опише ликот и делото на Игор Џамбазов. Но едно е повеќе од сигурно, а тоа е: Да се живее во времето на Џамбазов е голема привилегија на која треба да бидеме благодарни. Пред изв...

Грозјето Го Намалува Ризикот Од Појава На Срцеви Болести

Научниците го испитуваат ефектот на грозјето во намалување на ризик факторите поврзани со кардиоваскуларни болести. Тие сметаат дека грозјето во праксата делува на тој начин, токму поради содржаните во него фитохемикалии (природни антиоксиданси). Ова истражување било спроведе...

Скопска С’клетска Себичност

Патот до самоспознавање секогаш е трасиран со сурови реалности. Реалности кои не сакаме да ги исперципираме од проста причина што не сме спремни да се соочиме со демоните кои излегуваат од плакарите; плакари кои ги имаме скриено во шпајзот, шпајзот скриен зад друг...

Нутритивна Вредност На Ајварот

Ајварот има голема калорична вредност и уште поголема вкусна вредност, но многу разочарува нутритивната вредност на овој производ. Витамините и минералите не опстојуваат кога се долготрајно термички обработувани на високи температури. Црвената пиперка – главната состо...

Шуш

Чадот густо излегува од полните усни лутина, директ в пори навлегува, засадува измишљотина. Подржува се’ што проба да излажеш, да скриеш, да џитнеш в темно доба длабоко в кожа да риеш. Чашата се спушта долу вискито почна да испарува, не остана уште многу, умот со те...

Голема Девојка Во Мал Град

Женски муабети… „Добро си?” – праша Оливера. „Извини?” – збунето врати Сања. „Па, те гледам од прееска се издишуваш повеќе него што треба, па се насекирав малку. Мислам, без навреда, ама не е Орбитрек до толку тешка справа за толку тешко да дишеш ко да си пред скину...

Годините магично знаат да летнат

Години летаат, лета и паметот и затоа забораваме…  Време. Времето е многу релативна работа. Понекогаш ќе се присетиме на настан, девојка, добар секс, голема љубов или буквално било што, што се случило пред Бог знае си колку години и ќе воздивнеме како да било вчера. Од една...