Се и Сешто

Поклон за Мама

И се лутев на мајка ми порано, кога ќе и купев нешто од мерак, кога очекував да блесне од радост и да ми каже „Е баш ова ми требаше!“, а таа ќе ме погледнеше и само ќе речеше „Ама зошто пак си се трошела?! Мене ништо не ми треба!“ И се лутев и кога ќе дојдеше кај мене на го...

Ееееее мајсторе, ногу ме скрати овај пат

”Ееееее мајсторе, ногу ме скрати овај пат” – му рече петката на злобниот дилер. Posted by Кирил Стоименов on Friday, August 26, 2016

Соопштение за јавност по повод неодамнешното “грицање” нокти во автобус на ЈСП

Соопштение за јавност По презентирањето на видеото на порталот Daily Mail во кое Македонец онака симпатично си ги сече ноктите на нозете во градски автобус, би сакале да ја известиме македонската јавност дека ние, како светски најреномирана педикир компанија, одлу...

Другарка ми, ми ја откри Америка

дај кажи некој рецепт за инстант заспиванка И викам на другарка ми „Во последно време слабо спијам, тешко заспивам, немир некој ме мачи, се вртам со саати, дај кажи некој рецепт за инстант заспиванка.“ Ми вика, „Исели се од Македонија и мирно ќе си спиеш.“ И ми ј...

Утрински фитнес

Утрински фитнес. Многу ми дојде право да ви кажам. Прво 15 минути кардио на точак, па серија стомачни, па серија вежби за врат, па серија вежби за нозе, па за бицепси, па за трицепси… Не можев веќе да издржам. Се откажав. Кој може да изгледа толку долго виде...

Ех времиња – Отец Пимен

Можеш да молчиш и никој нит да те знае, нит фамилија да ти спомнува.

Зад сцената на „Брачна игра“ (Видео)

Тие што досега имаа можност да ја погледнат претставата „Брачна игра” беа сведоци на еден брилијантен проект од секој аспект: докажани актерски имиња на сцена (Весна Петрушевска и Игор Џамбазов), режисерско деби на Тони Михајловски, сценографија која го прави „филмот”...